Köttfärslimpa med tomatsås

Serverar: 10 portioner

Alla kommer älska denna fantastiska köttfärslimpa. Förutom att den är lätt att göra så är den rik på både näring och kostfibrer. 188 kcal/portion.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs, mager
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ tsk svartpeppar
  • 3 äggvitor
  • ½ dl ströbröd
  • 3/4 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk smör eller margarin
  • Tomatsås
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl passerade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk solroskärnor
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ dl kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en 18x9 cm ugnssäker form med matfett.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilifrukten, hacka den fint. Lägg lök- och chilihacket i en skål.
    3. Blanda ner köttfärs, ½ dl solroskärnor, ingefära, peppar, äggvita, ströbröd och mjöl.
    4. Fyll formen med färsblandningen och jämna till ytan.
    5. Stek färsen i ugnen 45 minuter tills färsen är fast i konsistensen samt börjar släppa formens kanter. Stjälp upp limpan på en skärbräda.
    6. Tomatsås: Skiva schalottenlöken fint. Häll tomater, chilisås, solroskärnor, persilja, vinäger och buljong i en matberedare. Kör blandningen till en slät sås, häll över den i en kastrull och tillsätt schalottenlöken. Skiva köttfärslimpan och servera den med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben