Köttfärslimpa sydländsk

Serverar: 16 portioner

En solskensmiddag för storfamiljen med smak av Italien och Grekland

Ingredienser

  • 1600 gram Köttfärs
  • 150 gram Oliver
  • 150 gram Soltorkade tomater i olja
  • 150 gram Fetaost
  • 230 gram Stora vita bönor
  • 2 dl ströbröd
  • 7 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chili flakes
  • Soja
  • 2 ägg
  • 2 köttbuljongtärningar
  • Kokt grön pasta
  • Instruktioner

    1. Blanda Ströbröd, Mjölk, Salt, Svartpeppar, Chili flakes, Ägg och köttbuljongtärningar. Rör om och låt svälla i 5 minuter.
    2. Skölj av bönorna och blanda ihop allt förutom pastan.
    3. Smörj en eldfast form och lägg i och fördela smeten.
    4. Avsluta med att pensla soja och vatten på ytan för att få färg.
    5. Tillaga i ungen på 200 grader i ca 30 minuter eller 75 grader
    6. Koka pastan och njut av solens smaker.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben