Köttfärsmuffins laktosfria

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • Tomathalvor
  • 2 tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Valfria örter
  • Olivolja
  • Köttfärs
  • 500 g köttfärs, nöt- eller lammfärs efter smak
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 dl ströbröd laktosfritt kolla noga
  • 1 ½ dl laktosfri mjölk
  • ½ rödlök, finhackad
  • 1 ägg
  • 100 g laktosfri crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Matvete
  • 3 dl matvete
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 msk laktosfri grädde
  • 2 msk färskriven lagrad parmesan
  • Vatten
  • Salt
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Tomathalvor: Dela tomaterna på mitten, tvärs över, och lägg varje halva i ett fack i formen. Salta, peppra lägg på örter och droppa på olivolja.
    2. Köttfärs: Blötlägg brödet med mjölken. Rör ihop med köttfärsen och övriga ingredienser. Gör 4 bollar och lägg i varsitt fack i formen. (använder du blandfärs måste den vara färdigtillagad, annars kan det vara lätt rosa inuti).
    3. Matvete: Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen men byt ut en del av vattnet mot passerade tomater.
    4. Ta av från plattan när det fortfarande har mycket tuggmotstånd och blanda i kryddorna, osten och löken, smaka av med salt och peppar och lägg i de resterande 4 facken på formen.
    5. Sätt ugnen på 200º. Ställ in i ugnen tills köttfärsen är färdig ca 20-25 minuter och servera som en komplett middag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben