Köttfärsomelett i långpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kopierat recept

Ingredienser

  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyfta(or)
  • 1 gul lök(ar)
  • 3 msk vatten
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • Timjan
  • Botten
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk oregano
  • Täcke
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl crème fraiche
  • 10 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Tillagning Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
    3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
    4. Fördela köttfärsen i pajformen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över pajen. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben