Köttfärspaj med fettfri deg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och enkel paj med fyllning som man kan variera i all oändlighet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g kesella (1%)
  • ca 2 dl grahamsmjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk krossat linfrö
  • Fyllning
  • 300 g köttfärs (10 %)
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 tomat
  • 8 små champinjoner
  • 2 morötter
  • 100 g riven ost (10%)
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, kesella till en massa. Tillsätt linfrön och ägget. Låt vila i kylen 30-60 min. Pensla formen med lite olja och tryck ut degen. In i ugnen ca 10 minuter, 175 grader.
    2. Fräs köttfärs, hacka alla grönsaker, förutom tomat och halva paprikan som ska vara till garnering, och stek tillsammans med köttfärs. Vispa ihop 2 ägg och blanda ner i köttfärsfyllningen, lägg sedan allt i pajformen. Lägg på tomatskivor och andra halvan av paprikan strimlad. Blanda mjölk, 1 ägg och riven ost i en skål, häll över pajen. Grädda i 20-30min, tills den är gyllenbrun och ser klar ut, på 200 grader.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben