Köttfärspaj med vitlök

Serverar: 4-5 portioner

En god paj som är god även kall

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta eller mer
  • 500 g nötfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk soja
  • 1 dl hackad dill
  • 3 dl vispgrädde eller gräddmjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajskalet: Arbeta samman degen i matberedare med kniv eller på bakbordet. Tryck ut det mesta i en pajform eller annan ugnssäker form.Spara lite deg till dekor. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i 10 minuter
    2. Fyllningen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i matfett i en stekpanna. Lägg i färsen, mosa och bryn den grynig. Krydda medsalt,peppar, soja och dill. Späd med grädde eller gräddmjölk och låt sjuda i 10 minuter. Dra pannan åt sidan och låt färsen svalna av. Rör ner äggen och osten i färsen. Häll den i pajskalet.
    3. Lägg resterande deg som dekorativa blad ovanpå. Grädda i 200 grader i c:a 35 minuter eller tills pajen fått lite färg.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben