Köttfärsrulle - smördegsinbakad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegott och en bra rätt om man vill göra i ordning det mesta i förväg.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl riven ost
  • 1 färdig rulle smördeg
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 krm timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och köttfärs i smöret. Blanda ner salt, tomatpuré, sambal och oregano. Låt röran kallna.
    2. Rulla ut färdigkavlad smördeg i en långpanna. Fördela färsen och osten och vik ihop kanterna och "limma" med uppvispat ägg. Pensla med ägg och strö på timjan.
    3. Grädda i ugn i 25 minuter i 200 grader.
    4. Serveringsförslag: Sallad, bröd.
    5. Dryckestips: Öl, vin

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben