Köttfärssås med curry

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 35 minuter

Underbart god.

Ingredienser

  • 1 röd- och 1 grön paprika
  • 1 stor gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 2 tsk curry
  • 1 msk soja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 liter köttbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cajennepeppar
  • Matfett
  • Instruktioner

    1. Klyv paprikorna och ta bort alla vita kärnor. Strimla dom sedan. Skala och hacka löken grovt.
    2. Bryn lök och köttfärs i matfett och curry i en gryta över ganska stark värme. Rör hela tiden tills köttet är smågrynigt.
    3. Skruva ned värmen. Tillsätt paprika, soja och tomatpuré. Späd med buljongen- lite i taget- och låt rätten sakta puttra under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och cajennepeppar.
    4. Rätten kan redas med lite maizenamjöl utrört i vatten, om man vill. Servera med nudlar eller ris. Jättegott.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    catlover 15 november 2009

    Jättegott köttfärsrecept som verkligen passar mig, kommer att tillagas många gånger.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben