Köttfärssås med keso

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Köttfärsås

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 4 st tomater eller 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g köttfärs
  • 1 burk Keso, ca 250 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 tsk buljongpulver
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skölj och skiva ev tomater.
    2. Fräs löken i lite matfett i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och Keso, lite i taget. Rör i stekpannan tills såsen blir brun och grynig.
    3. Tillsätt tomatskivorna eller tomatpurén. Låt det hela småputtra på svag värme ca 10 min.
    4. Red av såsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt sjuda 3-5 min.
    5. Smaksätt med Worcestershiresås, salvia, salt, peppar och buljongpulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben