Köttfärssås med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna variant av köttfärssås blir mycket godare och nyttigare med rotsaker.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs / blandfärs
  • 1 skivad purjolök
  • 1 msk Grillkrydda / Piffi Allkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 grovt rivna morötter
  • 1/2 - 1 grovt riven kålrot (liten)
  • 1 - 2 tsk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • Instruktioner

    Fräs köttfärsen tills den blir genomstekt. Tillsätt purjo, morötter, kålrot samt salt och grillkrydda som blandas samman. Strö över lite mjöl och rör ner i färsen och därefter tillsätts mjölken. Strö till sist över örterna.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben