Köttfärssås Osso Buco

Serverar: 4 portioner

God och annorlunda köttfärssås.

Ingredienser

  • 150 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 1 förpackning passerade tomater, 500 g
  • 1 msk konc. kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Svarpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rotselleri och morötterna. Hacka löken. Bryn färsen, tillsätt grönsakshacket och pressa i vitlöksklyftorna. Låt alltihop fräsa tillsammans i några minuter.
    2. Tillsätt tomatkross, kalvfond, vinäger och cirka 1 dl vatten. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med 1 tesked salt och 2 kryddmått svartpeppar.
    3. Servera tillsammans med tagliatelle och riv eventuellt över citronskal och ha över finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben