Köttfärssås på älg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En köttfärssås gjord på hemkokt älgfond samt älgfärs.

Ingredienser

  • 500g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/4 orange habanero
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl hemkokt älgfond
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 1 stor riven morot
  • 1 liten riven palsternacka
  • Svartpeppar
  • Spiskummin
  • Koriander
  • Timjan
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka den gula löken, vitlöken samt habaneron och fräs dem i smör. Klicka ned tomatpurén och fräs i ca 30 sekunder, tillsätt sedan älgfärsen. Bryn färsen tills allt fått färg.
    2. Tillsätt de krossade tomaterna, älgfonden och buljongtärningen.
    3. Skala och riv morot samt palsternacka medan såsen får puttra i några minuter. Tillsätt morot och palsternacka och krydda efter smak.
    4. Låt det sedan puttra på i 10 minuter medan pastan kokar och du ordnar med eventuella tillbehör.
    5. Wokade morotsstavar, paprikastavar, haricoverts samt strimlad rödlök passar mycket bra som dekorativt tillbehör.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben