Köttfärssås på kinesiska

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott alternativ till den vanliga köttfärssåsen, samt att man får i grönsaksvägrare lite grönt också.

Ingredienser

  • 500 gr nötfärs
  • 4 msk olja
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hoisinsås
  • 3 msk woksås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 gurka
  • 400 g böngroddar
  • Garnering
  • Röd paprika
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i oljan och blanda ner vitlök, hoisinsås och woksås. Salta och peppra. Låt småputtra 5-10 minuter. Späd med vatten vid behov.
    2. Strimla gurkan fint, blanda ner den och böngroddarna och låt allt bli varmt. . Skär paprikan i små kuber och strö över före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben