Köttfärssoppa Bolognese

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En mättande och god soppa så här i januari. Lättlagad!

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs
  • 1 l vatten + 2 dl till färsen
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 dl spiralmakaroner
  • 1 liten burk champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl chunky salsa
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 liter vatten,lägg i buljongtärningarna. Skala och skär potatisen,morötterna i ca 1 cm stora bitar. Ansa purjolöken skär den i slantar. Grovhacka vitlöken.
    2. Lägg detta i grytan och låt det koka ca 10 min. Häll i makaronerna och de avrunna champinjonerna. Koka ytterliggare 10 minuter.
    3. Bryn under tiden färsen i en stekpanna. Strö över mjölet, häll i vattnet (2dl), chilisås och ketchup. Häll sedan över detta i grytan,lägg i kryddorna, salsan och låt det puttra 10 minuter.
    4. Grovhacka paprikan och lägg det överst tillsammans med persiljan som garnering innan severing. Servera tillsammans med baguetter och ett gott rödvin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben