Köttfärssoppa med potatis

Serverar: 2 portioner

Köttfärssoppa med potatis

Ingredienser

  • 150 g nötfärs
  • 2 tsk matfett
  • ½ purjolök, skivad
  • 3 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 morot, i bitar
  • 1 stjälk selleri, skivad
  • 370 g tomater, krossade
  • 2 dl köttbuljong av tärning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk parmesanost, riven
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs nötfärsen i matfett i en gryta. Tillsätt purjolök, potatis, morot, och selleri. Låt det fräsa med 3 minuter.
    2. Tillsätt tomater och köttbuljong. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills potatis och morot är mjuka, ca 10 minuter.
    3. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö över riven parmesanost vid serveringen och garnera med persilja. Ett knäckebröd är gott till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben