Köttfärssoppa med rotfrukter och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En helt underbart god soppa, som är både matig men ändå inget som man känner sig så där övermätt på efter. Tar lite tid dock då rotfrukterna tar sin tid, men det är bara att låta den stå på spisen och puttra för sig själv.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (à 400g)
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Till servering
  • 1 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. 1.Skala rotfrukter och lök och skär i mindre bitar, finhacka vitlök.
    2. 2.Bryn köttfärs i olivolja i en kastrull tillsammans med vitlök, tillsätt grönsakerna och bryn ytterligare någon minut.
    3. 3.Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och vatten. Låt koka under lock tills rotfrukterna är klara, smaka av med salt och peppar.
    4. 4.Garnera med persilja och servera med yoghurt och gärna ett grovt bröd.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    anila 12 april 2010

    Den här soppan är helt underbar. Försökte skriva in den själv, men då visade sig att den redan fanns ;). Jag sparar den i min kokbok nu :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben