Köttfärssoppa med squash

Serverar: 4-6 portioner

God köttfärssoppa jag komponerade när jag inte riktigt tyckte att jag hittade något recept som matchade det jag hade i kylskåpet.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 15-20 cm purjolök
  • 1-2 paprikor
  • 10-15 cm squash
  • 1-2 morötter
  • Ca 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • Ca 1 dl färsk babyspenat
  • 2 dl crème fraîche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Fräs köttfärsen i en gryta. Strimla purjolök, och paprika. Dela squashen på längden och skiva tunt, och grovriv morötterna. Låt grönsakerna fräsa med köttfärsen så de mjuknar lite. Häll sedan i vattnet och blanda ner buljongtärningarna, och matlagningsgrädden. Låt koka 5-7 min. Hacka babyspenaten och blanda ner det tillsammans med crème fraîche. Salta och peppra. Låt sedan soppan koka ytterligare 5-7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben