Köttgryta med bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod gryta som går att variera. Jag serverade den med bulgur vilket var en lyckad kombination.

Ingredienser

  • Flytande margarin till stekning
  • 400 gram nötkött t ex grytbitar alt. bitar av lamm
  • 500 gram krossade tomater
  • 1 köttbuljongstärning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gram gröna bönor - frysta
  • 1 liten burk svarta bönor
  • 1 dl syltlök
  • Kanel
  • Kryddpeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Chilipulver
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken, fräs den i en kastrull el. gryta. Bryn samtidigt köttet i en stekpanna. Blanda i korssade tomater i den fräsande löken, även köttet när det är brynt. Rör ner köttbuljongstärningen samt krydda med måttligt av kanel och kryddpeppar.
    2. Låt puttra under lock i ca 50 min. Blanda sedan i frysta gröna bönor, svarta bönor och syltlöken. Grytan får puttra 5-10 min till. Smaka av med salt och vitpeppar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben