Köttgryta med indiska smaker

Serverar: 4 portioner

Grytor är alltid gott!

Ingredienser

  • 600 g fransyska
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipeppar
  • 1 tsk garam masala
  • Färsk koriander eller persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna, lite i taget. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatkross, vatten, salt, vitlök och kryddor i grytan. Låt koka på svag värme under lock i ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt.
    2. Strö över hackad koriander eller persilja. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ris som kokats tillsammans med 1 tsk gurkmeja.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben