Köttgryta med kryddkorvar

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Helt plötsligt var vi fler till middag än jag räknat med och köttgrytan jag hade på spisen skulle inte räcka till alla. Grytan med tillbehör räckte till 8 personer.

Ingredienser

  • 800 g nötgrytbitar
  • 6 kryddkorvar (chorizo och cabanoss)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 stor gul lök
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 1-2 burkar krossade tomater
  • Smör eller olja att bryna i
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Dela köttet i lagom stora bitar och klyfta den gula löken. Bryn detta tillsammans i en gryta. Häll på de krossade tomaterna, har du en burk så späd med lika mycket vatten. Salta och peppra lagom, kryddkorvarna kommer att ge smak. Var generös med paprikapulvret, lägg i de två vitlöksklyftorna. Koka upp och sänk värmen och låt det sjuda till köttet nästan är färdigt. Dela kryddkorvarna i mindre bitar och lägg i grytan dela och kärna ur paprikorna och lägg i de med. Låt småputtra i 20-25 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis, vitt bröd och sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben