Köttgryta med öl

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Snabblagad gryta eftersom köttet ej behöver brynas rätten är smal.

Ingredienser

  • 500 gram nötkött grytbitar
  • 1 flaska öl mörkt
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk timjan
  • 1 köttbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 purjolökar
  • 3 morötter
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda öl, soja, tomatpure, timjan, buljongtärning i en gryta och låt det koka upp.Skala och hacka löken,
    2. Lägg i lök och kött i grytan.Koka på svag värme i cirka en timme. Skölj purjolöken skär den i mindre bitar skala morötterna i bitar, lägg ner dem i grytan och låt allt koka i 10 minuter smaka av med salt och peppar
    3. Servera med kokt potatis och färska grönsaker eller kokta strö över med persilja.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben