Köttgryta med orientaliska smaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En mustig gryta med smaker från apelsin, kanel, ingefära och mycket annat.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött eller lamm
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk mald kryddpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 apelsiner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk flytande oxbuljong
  • 1 msk flytande honung
  • 600 g kokta röda bönor
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    Lägg grytbitarna i en skål och tillsätt kryddor, salt och olja .Rör om. Låt stå kallt minst en timme. Bryn lätt den skalade och grovhackade löken och vitlöken i oljan. Blanda i köttet och låt steka . Häll på vatten och buljong och låt koka i ca 20 minuter. Blanda i de skalade och delade apelsinerna, bönor och honung. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad persilja

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben