Köttrullader med fyllning

Serverar: 4 portioner

Vi har bytt ut det traditionella fläsket mot skinka som får sällskap av fin svamp. Du kan också fylla rulladerna med grönsaker.

Ingredienser

  • Svampfyllning
  • 75 g karljohansvamp , färsk eller torkad
  • 75 g champinjoner
  • 1 knippa persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft , pressad
  • 75 g rökt skinka , strimlad
  • Köttrullader
  • 8 tunna skivor nötrullader av rostbiff , innan- eller ytterlår
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk smör eller margarin
  • ½ liter köttbuljong eller fond
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint. Fräs svampen på svag värme och låt all vätska dunsta bort. Tillsätt persilja, vitlök, citronsaft och den strimlade skinkan.
    2. Torka av rulladerna. Lägg lite svampfyllning på rulladen. Rulla samman. Vik in längsgående sidor och rulla ihop köttet från kortsidan. Fäst med tandpetare, steknålar eller knyt om med snöre.
    3. Krydda runt om med salt och peppar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn rulladerna snabbt runt om. Låt efterkoka 45-60 minuter tills köttet känns mört. Späd efter hand med buljong och vin. Tillsätt slutligen crème fraiche och låt koka samman med stekskyn. Smaka av såsen med salt och peppar.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben