Köttsoppa med kryddig ruccolatoast

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god soppa med bara 6 points per portion. Mina barns favorit!

Ingredienser

  • 300 g oxfärs
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 3 vårlökar (gul lök eller purjo går också)
  • 1 liter ox- eller kalvbuljong
  • 1 msk hackad persilja
  • 8 skivor formfranska
  • 6 msk Milko hushållsmjukost 8%
  • 1 dl hackad ruccolasallad
  • Chilikrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda mjukosten, ruccolan och kryddor. Bred ruccolakrämen på fyra av brödskivorna och lägg de återstående fyra ovanpå.
    2. Skala moroten och palsternackan, ansa vårlökarna. Strimla grönsakerna. Fräs färsen, slå på buljongen och låt koka 5 min. Lägg i grönsakerna och persiljan och koka ytterligare någon minut.
    3. Under tiden, stek toastarna gyllenbruna och dela dem i åtta trianglar.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben