Kokos- och bananpannkakor med jordnötssmör

Serverar: 8-10 portioner

Smarriga och glutenfria pannkakor med goda smakkombinationer. Bananpannkakor kan göras i flera olika varianter. Vill du skära ner på ingredienserna kan du göra dem på enbart ägg och banan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 banan, mogen
  • 1 krm salt
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • Till servering
  • 3 msk riven kokos, rostade
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk blåbär, torkade
  • Instruktioner

    1. Mixa ägg och banan. Blanda ner salt, kokosmjöl och kokosmjölk. Tillsätt bakpulver och fiberhusk och låt smeten svälla i ca 15 minuter.
    2. Stek pannkakorna i smör på låg värme. Det tar längre tid för dessa att bli färdiga jämfört med vanliga pannkakor. Vänd pannkakorna när ytan börjar bli torr och grädda dem på andra sidan.
    3. Servera pannkakorna med jordnötssmör, rostad kokos och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben