Kokos- och fruktbomb

Serverar: 10 portioner

Den här tårtan har en annorlunda karaktär med smak och konsistens som liknar kokosbollen. Den syrliga yoghurten är precis vad den söta tårtan behöver.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos
  • Servering
  • 1 burk delikatessyoghurt med kolasmak
  • Frukt och bär tex. vinbär, jordgubbar, kiwi
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa äggvitorna till vitt och fast skum. Blanda i sockret och vispa lite till. Tillsätt vaniljsocker och bakpulvret.
    3. Smörj en rund tårtform eller springform, ca 22 cm i diameter och beströ den med kokos.
    4. Bred ut smeten i formen. Sätt in formen i ugnen och stäng av värmen. Låt den stå så i 5 timmar, gärna över natten.
    5. Stjälp upp kakan på ett fat. Bred på yoghurt och garnera med bär och frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben