Kokos- och havre cookies

Serverar: 36 portioner

Amerikanskt recept översatt till svenska.

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 250 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 3/4 havregryn
  • 175 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.
    3. Vispa smör, farinsocker och strösocker vitt och krämigt med elvisp. Rör i äggen, ett åt gången. Rör i vaniljsockret. Tillsätt mjöl och havregryn, därefter kokosflingorna.
    4. Forma valnötsstora bollar av degen, lägg bollarna på bakpappersklädda plåtar med 5 cm mellan varje boll. Platta till bollarna lätt med en mjölad gaffel. Grädda kakorna i 8-10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
    5. Flytta över kakaorna till bakrist för att helt avsvalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    winsa 31 juli 2010

    jättegoda, kommer att göra dom fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben