Kokosformar

Serverar: 24 portioner

Recept från veckotidning

Ingredienser

  • Formar
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 150 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1½ dl apelsin- och morotsmarmelad
  • 2 stora ägg
  • 200 g kokosflingor
  • 2 tsk potatismjöl
  • 50 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman vetemjöl, socker, smör och äggula till en deg. Låt den vila svalt en stund. Dela i ca 24 bitar och tryck ut i formar.
    2. Fyllning: Lägg en klick marmelad i varje kaka. Blanda ägg och socker. Rör i kokosflingor, potatismjöl och smör. Låt stå minst 15 minuter, den sväller något.
    3. Sätt på ugnen på 200 grader. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt kakorna svalna lite innan de lossas ur formarna

    Liknande recept

    35 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben