Kokoskorgar med färska frukter och bär

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladälskaren smälter choklad, penslar insidan av korgarna och låter chokladen stelna.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 7,5 dl kokosflingor
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 färsk ananas
  • 1 pkt frysta hallon
  • 1 pkt frysta blåbär
  • 3 dl mellangrädde
  • 2 krm kardemumma
  • Instruktioner

    Rör ihop äggvitor, socker och kokos. Smöra och mjöla 10 hårda muffinsformar. Fördela smeten i formarna och tryck ut den med fuktig hand. Grädda korgarna gyllenbruna mitt i ugnen 10-12 minuter i 180 grader. Låt svalna. Ta försiktigt ut korgarna ur muffinsformarna och låt dem bli kalla på ett fat. Skala och skär ananasen i små bitar. Fyll formarna med frukt och bär vid servering. Vispa grädden, smaksätt med kardemumma och servera till kokosformarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben