Kokosgryta

Serverar: 3-4 portioner

Lite svenskt med thaismak.

Ingredienser

  • 1-2 morötter skurna i stavar
  • 3-4 potatisar skurna i stavar
  • Margarin eller smör
  • 1 stor lök skuren i klyftor
  • 2-3 finahckade vitlöksklyftor
  • 1 grön- och 1 röd paprika skurna i grova strimlor
  • 5-6 tunna ringar av färsk spansk peppar
  • 1 liten bit riven ingefära
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g falukorv skuren i stavar
  • 1-2 dl gröna ärter
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Fräs morötter och potatis i smör i en gryta ca 5 minuter. Tillsätt lök- och paprika, pepparringar, ingefära, kokosmjölk och grönsaksfond. Låt småkoka ca 10 minuter. Red av med vetemjöl utrört i lite vatten. Rör ner falukorven och ärterna. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben