Kokosgryta `a la Hannah

Serverar: 3 portioner

Tid: 15 minuter

Krämig gryta med kokosmjölk. Från början använde jag enbart kokosmjölk, kött och lök. Nu har jag lagt till en hel del, för att förbättra receptet.

Ingredienser

  • 400-500 g strimlat fläskkött
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml (av märket blue dragon)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • Lite majs efter egen smak
  • 2-3 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vegeta (vegeta är en jugoslavisk allkrydda, som finns i de flesta mataffärer)
  • Instruktioner

    Stek köttet halvfärdigt i lite olja. Tillsätt lök, paprika och majs och stek alltsammans tills köttet är genomstekt. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp ca 2 min. Rör ner mjölet för att få en krämigare konsistens. Smaka av med salt och vegeta. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben