Indonesisk kokosgryta

Spännande smak

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek
  • ½ dl soya
  • 1 gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk curry
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk mango chutney
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 140 g bacon
  • 1 tärnad mango
  • Kokt ris
  • 3 skivade bananer
  • 1 dl sala jordnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och blanda med soya. Hacka löken. Bryn kött och lök i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och curry.
    2. Lägg över i en stekgryta och tillsätt övriga ingredienser utom mjöl, bacon och mango. Låt sjuda i 20 minuter.
    3. Blanda ut mjöl med lite vatten och rör ner i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
    4. Strimla och bryn baconet och strö det över grytan tillsammans med tärnad mango.
    5. Servera med ris, skivade bananer, jordnötter, kokosflingor och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    telenius 10 oktober 2010

    Vi använde nötkött men det var mycket gott - tack! Det var ganska stark smak (hot på engelska) första dagen, men det mjuknade efter att resterna stått i kylen en dag och kryddorna gått mer in i köttet: att vänta en dag rekommenderas om folk tycker det är för starkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben