Kokoskaka

Serverar: 1 portioner

Ett gammalt recept från min mors skoltid

Ingredienser

  • 1 1/3 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggulan. Sikta samman mjöl och bakpulver och blanda det med ägoblandningen. Tryck ut degen i botten på en rund form ca 25 cm i diameter. Vispa äggvitorna till fyllningen till hårt skum och vispa gradvis i sockret. Vänd till sist ner kokosen. Bred fyllningen över bottenplattan. Grädda kakan i 200 grader i ca 30 minuter

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben