Kokoskaka

Serverar: 1 portioner

Om du älskar kokos, måste du smaka denna kaka. Den är helt underbar, och livsfarligt god!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g riven kokos
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smörj en rund eller avlång bakform, ca 1/2 liter. Strö riven kokos eller ströbröd runt kanterna och på botten av formen.
    3. Smält smöret, eller värm det i micron, och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret, kokos, vetemjöl och bakpulver. Blanda allt till en smet och häll det sedan i formen.
    4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i ca. 50 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    annting 27 september 2009

    Har bakat tre olika kokoskakor. Kakan absolut den bästa om man gillar kokos. En underbart god kaka, den godaste och bästa, min mans och min absoluta favorit.

    Marre73 12 juni 2010

    Bakade denna idag, supergod var den absolut men jag vet inte varför mina kokoskakor alltid sjunker ihop på mitten. Detta är tredje gången gillt som det blir så, blir liksom en krater på mitten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben