Kokoskaka

Kokoskaka med bl a lime och créme fraiche och med en påsk ljusgrön glasyr.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • Skal av 1 lime
  • 3 msk pressad lime
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl kokosflingor
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk limesaft
  • Någon droppe grön karamellfärg
  • Garnering
  • 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Rör i limeskal, limesaft och crème fraiche.
    3. Blanda bakpulver, mjöl och kokos och rör ner i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
    4. Rör ihop glasyren och glasera den avsvalnade kakan. Strö över kokos.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben