Kokoskaka från Thailand

Serverar: 12-15 portioner

Ett gammalt recept, som jag tror kommer från något av de första nummerna av Allt om Mat. Jättegod och saftig!

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor
  • 1/2 dl mjölk
  • 3-4 skalade äpplen i tärningar
  • Instruktioner

    Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör försiktigt. Tillsätt kokosflingorna och mjölken och rör till sist ner äppeltärningarna. Häll smeten i en rund, smord och bröad form och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben