Mjuka kakor är gott och den här blir väldigt frisk i smaken.
Ingredienser
150 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
2 citroner, rivet skal och saft
3 dl vetemjöl
1½ dl kokosflingor + lite till att "bröa" formen med
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och strö kokos i en form som rymmer 1½ l.
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Riv citronskal och pressa ur citronsaften. Blanda ner i smeten.
Blanda ihop vetemjöl, kokosflingor och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen växelvis med mjölken i smeten och fördela smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta ut kakan, låt den svalna något innan du stjälper upp den.