Kokoskaka med citron

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 50 minuter

Mjuka kakor är gott och den här blir väldigt frisk i smaken.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 citroner, rivet skal och saft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl kokosflingor + lite till att "bröa" formen med
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och strö kokos i en form som rymmer 1½ l. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Riv citronskal och pressa ur citronsaften. Blanda ner i smeten. Blanda ihop vetemjöl, kokosflingor och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen växelvis med mjölken i smeten och fördela smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta ut kakan, låt den svalna något innan du stjälper upp den.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben