Kokoskaka med hallonsirap

Serverar: 10 portioner

Färdig mix som "hottas upp" med kokos, citron och hallonsirap. 154 kalorier per bit.

Ingredienser

  • 1 paket sockerkaksmix, tex. Kungsörnens
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 msk smält smör
  • ½ citron
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 50 g färska hallon
  • Garnering
  • 200 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en kakform med smöret och bröa med ½ dl kokosflingor.
    2. Blanda mix och kokos. Baka kakan enligt anvisningar på förpackningen.
    3. Pressa citronjuicen, koka den med socker och vatten till en tjock sirap ca 2 minuter. Blanda i hallon och vispa sirapen riktigt röd, låt koka ihop ytterligare 2 minuter. Låt sirapen svalna.
    4. Ringla den över kakan och toppa med färska hallon.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben