Kokoskaka med kolafyllning

Serverar: 8 portioner

Med sin frestande kombination av söt kokosbotten och len kolafyllning passar denna tårta både små och stora gottegrisar. Garneringen väljs efter årstid och smak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • ½ påse kokosflingor, 100 g
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • Garnering
  • 2-3 kiwifrukter
  • Instruktioner

    1. Börja med tårtbottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt vattnet.
    2. Häll matfettsblandningen i äggvispet. Tillsätt kokos, mjöl och bakpulver. Rör allt till en slät smet.
    3. Smöra och bröa en rund bakform, ca 1½ liter. Häll i smeten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt kakan sedan kallna.
    4. Gör fyllningen. Blanda 1 dl av grädden, socker och sirap i en kastrull. Koka upp kolasåsen under omrörning. Låt den sedan sjuda utan lock tills den tjocknat, 10-15 minuter.
    5. Vispa resten av grädden. Blanda den väl med kolasåsen.
    6. Dela kakan i tre bottnar. Lägg ihop dem till en tårta med kolagrädde mellan. Bred även grädden ovanpå och runtom tårtan. Skiva kiwifrukterna och garnera med dem strax innan tårtan serveras.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben