Kokoskaka med limecurd

Serverar: 10-12 portioner

En kaka med exotiska smaker som passar bra tillsammans.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 21/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g kokosflingor
  • 1 dl hackade valnötskärnor
  • 1½ dl vetemjöl
  • Limecurd
  • 4 äggulor
  • 11/4 dl socker
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g smör i tärningar
  • 3/4 dl pressad limesaft
  • 2 tsk rivet limeskal
  • Instruktioner

    1. Gör curden. Vispa samman äggulorna, sockret, grädden, smöret och limesaften i en tjockbottnad kastrull. Sätt på svag värme och vispa tills det tjocknar och ett par bubblor kommer upp till ytan, 5-7 minuter. Krämen får inte koka, då skär den sig.
    2. Sila krämen och rär ner limeskalet. Låt svalna. Ställ in krämen i kylen ett par timmar så att den blir fast.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakpapper i botten på en springform, smöra och strö den med kokos.
    4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med mjuka toppar. Tillsätt sockret efter hand och fortsätt vispa till en marängsmet.
    5. Blanda i vaniljsockret, kokosen och valnötterna med lätt hand. Sikta försiktigt ner mjölet, men smeten ska vara väl blandad. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie och grädda i 15 minuter. Ta bort folien och fortsätt grädda ytterligare 20 minuter.
    6. Låt kakan kallna. Täck den med curden och servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben