Kokoskaka med limegrädde

Serverar: 8 portioner

Färska bär och frisk limegrädde balanserar den saftiga kakans sötma fint.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl hallon, blåbär, jordgubbar i bitar
  • 1 dl kokoschips
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt och det smälta smöret. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.
    3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö formen med kokosflingor och häll i smeten. Strö över frukter, bär och kokoschips. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
    4. Vispa grädde och florsocker lätt och vänd ner limeskal och saft.
    5. Servera kakan tillsammans med grädden.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben