Kokoskaka med vinbärskräm
Serverar: 10-12 portioner
Den här kakan smakar nästan som kokostoppar. Citronen ger en fräsch touche, och svarta vinbär och crème fraiche på toppen gör den oemotståndlig.
Ingredienser
6 rumstempererade ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g rumstempererat smör + smör till formen
2½ dl strösocker
250 g kokosflingor
1 citron, finrivet skal
0.75 dl färskpressad citronsaft
Vinbärskräm
2 dl svarta vinbär
1 dl strösocker
3 dl crème fraiche
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en springform som är ca 24 cm i diameter och smörj den med smör. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
- Vispa äggen ljusgula och fluffiga. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i äggvisp, smör, strösocker, kokosflingor, citronskal och citronsaft. Rör samman till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen cirka 45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna lite i formen innan du för över den till en tallrik.
- Rör samman vinbär och socker i en gryta och hetta upp. Sjud på låg värme cirka 15 minuter till en syltliknande kräm. Låt svalna.
- Blanda vinbärskrämen med crème fraiche. Bred ut krämen på kakan.
Liknande recept
Kommentarer (0)