Kokoskaka med vinbärskräm

Serverar: 10-12 portioner

Den här kakan smakar nästan som kokostoppar. Citronen ger en fräsch touche, och svarta vinbär och crème fraiche på toppen gör den oemotståndlig.

Ingredienser

  • 6 rumstempererade ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g rumstempererat smör + smör till formen
  • 2½ dl strösocker
  • 250 g kokosflingor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.75 dl färskpressad citronsaft
  • Vinbärskräm
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en springform som är ca 24 cm i diameter och smörj den med smör. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
    2. Vispa äggen ljusgula och fluffiga. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Häll i äggvisp, smör, strösocker, kokosflingor, citronskal och citronsaft. Rör samman till en jämn smet.
    3. Häll smeten i formen och grädda i ugnen cirka 45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna lite i formen innan du för över den till en tallrik.
    4. Rör samman vinbär och socker i en gryta och hetta upp. Sjud på låg värme cirka 15 minuter till en syltliknande kräm. Låt svalna.
    5. Blanda vinbärskrämen med crème fraiche. Bred ut krämen på kakan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben