Kokoskakor

Goda och smidiga kakor.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl kokos
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 1 äggula
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg i socker, kokos och hjorthornsaltet i en hög på bakbordet. Skiva ner fettet och nyp ihop degen. Gör en fördjupning i degen och häll i äggulan. Arbeta snabbt ihop degen och lägg den kallt någon timma.
    2. Dela degen i 60 bitar och rulla varje del till en kula som trycks till i pärlsocker. Lägg kakorna på smorda plåtar och ställ in i ugnen i 175 grader i 10- 15 minuter.
    3. Kakorna ska spricka på ytan och vara ganska torra till konsistensen när de är klara.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben