Kokoskakor med hallon-ros-sylt

Serverar: 16 portioner

Lyxigt uppdaterade kakor.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl ljust muscovadorörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 3½ dl riven kokos
  • Hallonrossylt
  • 1 dl hallonsylt
  • ½ msk rosenvatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet. Blanda samman mjöl, salt och kokosflingor i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna i smörblandningen och rör samman.
    3. Rulla till små bollar ca 1 cm och placera ut en bakplåt klädd med papper. Baka av dem i 5 minuter.
    4. Blanda under tiden samman hallonsylt med rosvatten.
    5. Ta ut kakorna och gör en liten skål i dem med baksidan av en sked eller fingret,klicka i hallonsylt.
    6. Höj värmen till 175 grader och baka kakorna i ytterligare 8-10 minuter.
    7. Ta ut kakorna, låt svalna och njut.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben