Kokoskakor med lemoncurd

Goda dubbla kakor med kokos och lemoncurd.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg (med extra gul gula)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor
  • 1 burk lemon curd
  • Rivet skal av 1–2 limefrukter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa äggen pösiga med sockret i en bunke. Rör i kokos och smör. Låt smeten stå och svälla minst 15 minuter.
    2. Klicka ut och forma cirka 24 tjocka plättar på papprade plåtar. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt svalna. Smaksätt den färdiga citronkrämen med nyrivet limeskal. Lägg ihop kokoskakorna två och två med lemoncurd emellan. Ca 12 dubbla kakor.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    annifrida 20 oktober 2013

    Gjorde egen lemoncurd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben