Nu har jag testat kokoskasslern, gott och mycket god sås. Kokosen hoppar jag över nästa gång, men det är ju en smaksak.
Ingredienser
600 g kassler
1 msk olja
½ dl kokosflingor
2 msk matfett
Sås
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk mjöl
1 msk kalvfond
1 msk honung
Skal och saft av 1 lime
Salt
Peppar
Tillbehör
Ris
Mango chutney
Instruktioner
- Skiva kasslern i ½ cm tjocka skivor. Pensla med olja och vänd i kokos.
- Stek kassler skivorna i matfett på medelvärme tills de fått fin färg.
- Vispa ihop grädde, mjöl, fond och honung i en kastrull. Koka i 5 minuter. Smaka av med limeskal och saft samt salt och peppar.
- Servera kasslern med ris och en klick mango chutney.
Liknande recept
Kommentarer (0)