Kokoskassler med limesås

Serverar: 4 portioner

Nu har jag testat kokoskasslern, gott och mycket god sås. Kokosen hoppar jag över nästa gång, men det är ju en smaksak.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 1 msk olja
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 msk matfett
  • Sås
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • Skal och saft av 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Ris
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Skiva kasslern i ½ cm tjocka skivor. Pensla med olja och vänd i kokos.
    2. Stek kassler skivorna i matfett på medelvärme tills de fått fin färg.
    3. Vispa ihop grädde, mjöl, fond och honung i en kastrull. Koka i 5 minuter. Smaka av med limeskal och saft samt salt och peppar.
    4. Servera kasslern med ris och en klick mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben