Kokoskladdkaka

För oss som gillar kokos

Ingredienser

  • 180 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 8 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1 påse kokos (200 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Avsluta med smöret. Blanda väl. Grädda kakan i ca 20 min. Den ska vara kladdig i mitten.
    2. Glasyr: Blanda i alla ingredienser förutom kokosen i en kastrull. Sjud sedan ihop dessa till en smet. Tillsätt kokos. Bred över glasyren på den varma kakan.
    3. Grädda sedan ytterliggare ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben