Rostad Kokoskladdkaka

Serverar: 12 portioner

En kaka till efterrätten

Ingredienser

  • 150g smör
  • 150 g vit choklad,finhackad
  • ½ dl kokosmjölk
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor, lätt rostade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, eller en rund sockerkaksform på 1½ liter.
    2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt kokosmjölken och häll i strö och farinsocker och ägg under omröring.
    3. Häll i vaniljsockret och mjöl och rör om. Tillsätt kokosflingorna och blanda ihop. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    4. Tips: Värmen kan variera i olika ugnar. Den här kakan är gräddad i vanlig hushållsugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben