Kokoskladdkaka

Serverar: 48 portioner

Jag fick detta recept av en kompis och den är så god.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 150 g rumsvarmt margarin
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa samman ägg och socker, vispa därefter ner margarin, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen ner mjölet.
    3. Bred ut smeten i en långpanna (35x40 cm) med bakplåtspapper men bred inte ända ut på kanterna. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
    4. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 minuter. Bred glasyren på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
    5. Låt svalna innan du skär den i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben