Underbart goda, de har en strykande åtgång
Här har den bakre raden glasyr, de andra är utan glasyr.
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
2 ½ dl rumsvarm mjölk
2 msk socker
½ tsk salt
200 g rumsvarmt smör eller margarin
Ca: 8 dl vetemjöl
Fyllning
1 dubbeldaim
75 g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
3/4 dl strösocker
Finrivet skal av ca ½ citron
Pensling och garnering
1 ägg
1 ½ dl florsocker
4 tsk vatten
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken, som bör vara rumsvarm. Rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt sockret och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt vetemjölet och arbeta samma till en slät deg.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär form ca: 40x32 cm. Sporra upp i fyrkantiga bitar 8x8 cm.
- Fyllning:
Hacka daimen. Blanda samman matfettet, kokosflingorna, strösockret och citronskalet til en slät massa. Vänd ner daimhacket.
- Lägg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp härnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
- Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca: 30 minuter.
- Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg, grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
- Blanda florsockret och vatten till en glasyr och glasera de kalla bullarna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ska degen bara jäsa en gång?