Kokosknyten med daim

Serverar: 20 portioner

Underbart goda, de har en strykande åtgång Här har den bakre raden glasyr, de andra är utan glasyr.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 ½ dl rumsvarm mjölk
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • Ca: 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dubbeldaim
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl kokosflingor
  • 3/4 dl strösocker
  • Finrivet skal av ca ½ citron
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 4 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken, som bör vara rumsvarm. Rör om tills jästen är upplöst.
    2. Tillsätt sockret och saltet. Klicka ner matfettet, tillsätt vetemjölet och arbeta samma till en slät deg.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär form ca: 40x32 cm. Sporra upp i fyrkantiga bitar 8x8 cm.
    4. Fyllning: Hacka daimen. Blanda samman matfettet, kokosflingorna, strösockret och citronskalet til en slät massa. Vänd ner daimhacket.
    5. Lägg en klick fyllning på varje fyrkant. Vik upp härnen mot mitten på bullarna och tryck till. Lägg i bakformar.
    6. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, vilket tar ca: 30 minuter.
    7. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg, grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
    8. Blanda florsockret och vatten till en glasyr och glasera de kalla bullarna.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 23 april 2008

    Ska degen bara jäsa en gång?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben